Om Trekronerbo


Velkommen til det moderne bofællesskab Trekroner Bo. Vi er 66 voksne og 120 børn og, ved sidste optælling, 4 hunde, 12 katte og 14 kaniner. Trekroner Bo blev bygget i 2002/03 og består af 17 dobbelthuse, i alt altså 34 ejerhuse med individuelle planløsninger og små haver. Sammen ejer vi et fælleshus og store grønne arealer med legepladser, hyggekroge og fodboldbane.

Vi ligger på Isafjordvej i den forholdsvis nye bydel Trekroner i Roskilde, hvor vi har seks vuggestuer, seks børnehaver, to skoler, et universitet, gode indkøbsmuligheder, frisør, økologisk gårdkøbmand, cykelsmed, tøjbutikker, apotek, ca. fire tog i timen til og fra København, store grønne områder, mange bofællesskaber og et voksende antal enmands- og freelancevirksomheder. Trekroner har en slags imødekommende nybyggerånd og tilbyder rigtig gode netværksmuligheder.

Mange i Trekroner Bo vil sige, at hjertet i foreningen er aktiviteterne i vores fælleshus. Her afholdes vores tre ugentlige fællesspisninger. De er frivillige at deltage i, og man kan vælge det til og fra, så meget man ønsker. Huset er også rammen om en række arrangementer som foredrag og kurser eller tilbagevendende fester ved jul, fastelavn, midsommer, sommer, folketingsvalg, MGP, væsentlige sportsbegivenheder, ølbrygning, madbattles osv.

Når vi ikke fester, passer vi selv vores fællesarealer, hvilket betyder, at alle i et eller andet omfang slår græs, passer fælleshus, luer mellem fliser, skovler sne osv. Arbejdet hermed foregår i laug.

Vi har et meget tæt naboskab i foreningen, og der er aldrig langt til en hjælpende hånd, et godt råd eller en god snak.

Vi har ingen venteliste til foreningen, da husene er ejerboliger, som udbydes på markedsvilkår. Hvis der er et hus til salg, vil det derfor fremgå af fx www.boliga.dk.